Spletni seminar – V CELOTI DAVČNO PRIZNAN ODHODEK PRI OBLIKOVANJU REZERVACIJ ZA ODPRAVNINE IN JUBILEJNE NAGRADE

Spletni seminar – V CELOTI DAVČNO PRIZNAN ODHODEK PRI OBLIKOVANJU REZERVACIJ ZA ODPRAVNINE IN JUBILEJNE NAGRADE

Category : Uncategorized

Kdaj?  12.10.2022 ob 13.00

Kje? Preko spleta

Predavateljici: Ga. Silva Koritnik Rakela in Rozvita Pfeifer

Zaradi ugodnejše davčne obravnave rezervacij za odpravnine ob odhodu v pokoj in jubilejne nagrade v letu 2022 – sedaj so v celoti davčno priznan odhodek, marsikatero mikro, malo ali srednje veliko podjetje razmišlja, da bi jih začelo obračunavati. Zneski rezervacij v podjetjih, ki zaposlujejo starejše delavce, so lahko kar visoki.

Računovodska obravnava tovrstnih rezervacij se ne spreminja. V kolikor se mikro, malo  ali srednje veliko podjetje, ki mu na podlagi slovenskih računovodskih standardov ni treba obračunavati rezervacij, odloči da jih bo pripoznalo, to predstavlja spremembo računovodske usmeritve.

Pridružite se nam na spletnem seminarju v sredo 12. oktobra ob 13:00, na katerem bosta predavateljici na primeru dveh aktuarskih izračunov podali napotke za izračun rezervacij ter njegovo računovodsko in davčno obravnavo.

Ne utegnete ob dogovorjenem času?

Na voljo bo posnetek, tako da se lahko kljub temu prijavite.

VSEBINA SEMINARJA

  • Računovodska obravnava rezervacij
  • Davčna obravnava rezervacij
  • Katere podatke potrebujete za izračun
  • Predstavitev dveh aktuarskih izračunov
  • Odgovori na vprašanja udeležencev

DATUM

12.10.2022 | 13:00 – 14:00

CENA

brezplačno

KDO BO Z VAMI

Silva Koritnik Rakela, univ.dipl.ekon.

V svoji dolgoletni praksi pooblaščene revizorke je sodelovala pri reviziji podjetij s sedežem v Sloveniji, ki so del mednarodnih skupin podjetij. Je strokovnjakinja iz poznavanja MSRP in SRS. Trenutno v Izobraževalni hiši Cilj, vse svoje znanje usmerja v ustvarjanje učnih e-gradiv in v predavanja v živo in na spletu.

A.P.A. d.o.o. – Rozvita Pfeifer, prof.

Rozvita Pfeifer kot direktorica podjetja A.P.A d.o.o. že vrsto let s skupino strokovnjakov razvija specifično programsko opremo za področje spremljanja, izračunavanja in predstavljanja vseh vrst pokojninskih, življenjskih in drugih osebnih zavarovanj. Eden najbolj iskanih programov je računalniški program REZERVACIJE namenjen za oblikovanje rezervacij iz naslova jubilejnih nagrad in odpravnin ob upokojitvi, kakor tudi program POKOJNINE za natančno kadrovsko načrtovanje in vodenja evidenc o zaposlenih podjetja. 

Več o seminarju.